Un corp de cazare din Tabăra Agafton, în avansată stare de degradare. Prefectul cere fonduri de la Ministerul Tineretului

În urma unor semnale privind o serie de dificultăţi ale activităţii desfăşurate în tabăra de la Agafton, prefectul Costică Macaleţi a vizitat joimacaleti tabara agafton, 15 octombrie, unitatea de cazare şi divertisment pentru elevi din apropierea municipiului Botoşani. În urma celor văzute şi discutate cu administratorul taberei, reprezentantul Guvernului în teritoriu a decis să solicite ajutorul ministerului de resort pentru o serie de investiţii necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite aici.

like facebookCu ajutorul fondurilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului tabăra ar putea să reabiliteze unul din corpurile de cazare nefuncţional în prezent din cauza gradului înaintat de degradare. Fără sursă de încălzire, clădirea are acoperişul găurit iar pereţii rămân treptat fără tencuială.

Unitatea din Agafton are 200 de locuri de cazare, din care 130 sunt disponibile în perioada verii, 70 pot beneficia de încălzire în sezonul rece, iar alte 70 sunt nefuncţionale.

tabara agaftonAcolo s-ar putea extinde instalaţia de încălzire pentru toate spaţiile de cazare, ar fi nevoie de stabilizarea şi refacerea terasei şi a celorlalte căi de acces. Plus că ar trebui amenajate şi nişte spaţii de recreere şi de joacă pentru copii. Trebuie luate pe rând şi rezolvate, dar pentru toate este nevoie de fonduri. Pentru că dacă nu se investeşte acum, se degradează şi ceea ce mai funcţionează.”, a explicat prefectul Costică Macaleţi, apreciind mobilierul şi condiţiile din camerele încă funcţionale.

Un studiu de fezabilitate privind reabilitarea corpului nefolosibil există, deja, demersurile intenţionate de prefect vizând atragerea fondurilor necesare lucrărilor, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *