Activități ale pompierilor în școli, complexe comerciale și piețe, de Ziua Informării Preventive

pompieri campanieMarți, de „Ziua Informării Preventive”, botoşănenii au fost ocoliţi de ghinion. În ziua de 13 octombrie, pe raza judeţului s-a înregistrat un singur incendiu într-o casă părăsită unde au ars mai multe deşeuri.

Sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ şi municipiul Botoşani au derulat mai multe activităţi prin care s-a urmărit conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

like facebookElevii care frecventează cursurile şcolilor din judeţ au participat la lecţii deschise susţinute de inspectorii de prevenire ai I.S.U. Botoşani.

Totodată, în complexele comerciale şi pieţele din municipiile Botoşani şi Dorohoi s-au organizat puncte mobile de informare preventivă, trecătorii primind pe lângă recomandări pentru a preîntâmpina o situaţie de urgenţă şi pliante din campaniile naţionale „F.O.C.- Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, „Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.

Dacă unii elevi au preferat postura de gazdă pentru pompierii, alţii au venit în vizită la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”. Pe 13 octombrie s-a sărbătorit şi „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre”, activităţile derulate fiind un mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea riscurilor dezastrelor.

Sursa: comunicat ISU Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *