16 deținuți și-au găsit locuri de muncă la bursa AJOFM

detinuti din Botosani la bursa locurilor de munca34 de persoane condamnate, care își execută pedepsele privative de libertate în Penitenciarul Botoșani, au participat miercuri, 7 octombrie, la “Bursa Locurilor de Muncă”, eveniment organizat în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Activitatea a reunit un număr de 15 angajatori din județul Botoșani și persoane condamnate, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate. Cele 39 de locuri de muncă puse la dispoziție, din domenii precum prelucrarea lemnului, servicii publice, construcții, croitorie, operator calculator, dar şi pentru muncitori necalificaţi în diverse domenii de activitate, se adresează persoanelor condamnate cu domiciliul în județul Botoșani.

like facebookScopul întâlnirii a fost promovarea de către operatorii economici a ofertelor de locuri de muncă vacante, atât pentru deţinuţii calificaţi într-o meserie, cât și pentru cei fără calificare profesională. În urma interviurilor realizate de către agenții economici locali, 16 deținuți au fost luați în evidență de Agenţia Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă, urmând ca ulterior liberării, aceștia să incheie contracte individuale de muncă cu firmele ce i-au selecționat.

Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de incluziune socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Astfel, prin intermediul programelor educative și a cursurilor de calificare derulante la nivelul penitenciarului, se are în vedere îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața munci, se precizează într-un comunicat de presă al Penitenciarului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *