Oaspeți din Franța la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

francezi colegiul eminescuDuminică, 4 octombrie, a avut loc vizita unui grup de șase francezi la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, în cadrul proiectului francofon „La Fourmi”, derulat în parteneriat cu asociația umanitară franceză ASERB (Association de soutien des élèves roumains de Botoșani).

Activitatea a fost organizată de profesorii de franceză din liceu (Daniela Pintilei, Ingrid Cucu, Nicoleta Chiponcă, Elena Gutter) și s-a desfășurat în Sala Multimedia a liceului. La activitate au fost prezenți directorii liceului, Cristina Chiriac și Oltean Ștefan, reprezentanții Europe Direct, elevi ai liceului, care s-au distins la concursurile și activitățile francofone.  Echipa „La Fourmi” a fost reprezentată de elevii clasei a XII-a: Ioana Pînzaru, Georgiana Brumă, Aniela Palaghia, Francesca Ungureanu.

like facebookProiectul „La Fourmi” reunește mai multe activități: publicarea revistei în limba franceză, cu același nume și promovează un concurs de civilizație francofonă, cu același nume, unde elevii participanți primesc premii în bani. Este cel mai longeviv proiect pe care îl are liceul, parteneriatul cu ASERB durează de 13 ani, revista „La Fourmi” a publicat în cursul anului școlar trecut numerele 9 și 10, pentru care a obținut premiul întâi la concursul județean de reviste școlare. André Fleurance, sponsorul principal al proiectului, a fost invitat de directorul liceului să semneze în cartea de onoare a unității de învățământ.

Activitatea a fost moderată de prof.Daniela Pintilei, care a prezentat activitățile reprezentative ale catedrei de limbă franceză, în cadrul cărora elevii liceului s-au distins în anul școlar trecut și activitățile francofone susținute financiar de André Fleurance.

Prin activitățile pe care le derulăm în școală, prin multiplele parteneriate europene pe care le avem, facem dovada că titlul de școală europeană este un titlu care reprezintă liceul nostru, prin promovarea activităților multiculturale și a plurilingvismului”, a declarat Cristina Chiriac, directorul liceului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *