Om de afaceri cercetat de DNA după ce a trucat o licitaţie

dna suceavaUn om de afaceri din Botoşani a ajuns să fie cercetat de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce a trucat licitaţie.

like facebookEste vorba despre Marius Honceriu, acţionar şi director economic al societăţii Mixt Honceriu SNC Dorohoi, precum şi reprezentant al firmei Anmari Business Invest administrată de soţia sa.

Acesta intervenit pe lângă un fost director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale pentru a truca licitaţia astfel încât să o câştigat licitaţia în valoare de 17.500 de lei. Procurorii au stabilit că s-a creat un prejudiciu instituţiei şi Consiliului Judeţean şi i-au adus, marţi, la cunoştinţă acuzaţiile.

„La data de 29.09.2015, suspectului i s-a adus la cunoștință fapta și încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *