Om de afaceri anchetat de DNA că îi dădea şpagă lui Florin Ţurcanu

mascati in fata la cristal SRL BotosaniUn om de afaceri este acuzat de procurorii DNA că a dat un comision de 20% fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, dintr-un contract încheiat cu Nova Apaserv.

like facebookEste vorba despre Vasile Purice, administrator al societăţii Tratoria Trade SRL ce este acuzat de cumpărare de influenţă. Acesta este acuzat că în cursul anului 2014 a perfectat o înţelegere cu Neculai Gheorghincă, director adjunct al Nova Apaserv, dar şi angajat al societăţii sale, prin care a oferit un comision de 20% lui Florin Ţurcanu după încheierea contractului de închiriere a fostului complex Tratoria către Nova Apaserv. Iniţial operatorul de apă a achitat un avans de 60.000 de lei pentru plata chiriei ce a fost stabilită la 5.900 de euro lunar.

„Influența și intervenţiile lui Ţurcanu Florin asupra lui Gheorghincă Neculai s-au efectuat pentru ca acesta din urmă să nu-și îndeplinească îndatoririle de serviciu și să întreprindă demersuri contrare îndatoririlor sale de serviciu, în scopul de a facilita încheierea unui contract de închiriere pentru un spațiu cu destinație de birouri dintre SC Nova Apa Serv SA Botoșani și SC Tratoria Trade SRL Botoșani”, se artă într-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *