I-a dat mașina unui prieten, fără să conștientizeze că acesta este băut și nu are permis

politia_rutieraUn tânăr de 22 de ani a dat dovadă de iresponsabilitate maximă, încredințându-i mașina unui prieten care nu are are permis de conducere și care era și băut puternic.

Poliţiştii Secției Rurală nr. 1 Botoșani, în timp ce se aflau, sâmbătă dimineață, în patrulare pe DJ 208 I, în localitatea Tudora, au observat doi tineri, lângă un autoturism derapat în șanțul de pe marginea părții carosabile.

like facebookEi au constatat că P. A., din comuna Tudora, i-a încredințat autoturismul lui L. M. de 18 ani, din comuna Vorona, pentru a-l conduce pe DJ 208 I. În aceste împrejurări, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers,  părăsind partea carosabilă. Acesta din urmă a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean Botoșani pentru recoltarea probelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Ambii tineri s-au ales cu dosar penal. Unul pentru încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere ori aflată sub influența alcoolului, iar al doilea pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *