Proiectul privind concesionarea terenurilor pentru activități comerciale în incinta Parcului Cornișa, respins

santier cornisa1Proiectul privind concesionarea unor amplasamente situate în incinta Parcului Cornișa nu a fost aprobat de consilierii locali. Cei care s-au opus au fost consilierii liberali, care au spus că terenurile respective trebuie scoase la licitație după finalizarea lucrărilor de la Cornișa și nu înainte.

like facebookSă nu pățim cum s-a întâmplat la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Sunt doi ani de zile de când un agent economic din Botoșani a concesionat un bun proprietate a municipiului Botoșani, dare nu poate să-l exploateze pentru că teatrul este în construcție. Suntem exact în aceeași situație. Dacă aș fi agentul economic care a concesionat Grădina de vară, nu numai că nu aș plăti redevență primărie, chiar i-aș cere profitul nerealizat pentru lunile în care nu am putut să beneficiez de bunul concesionat”, a spus consilierul local Cătălin Alexa.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a încercat să le explice consilierilor de ce amplasamentele de la Cornișa au fost scoase la licitație înainte ca lucrările să fie finalizate.

Cei care câștigă în urma licitației contractele pentru aceste amplasamente au nevoie de autorizații de construcții, care oricum durează o perioadă mare de timp și să nu uităm că urmează și sezonul rece”, a menționat Cosmin Andrei.

Cele șase terenuri identificate în incinta parcului Cornișa sunt destinate unor activități comerciale și au între 100 și 300 mp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *