Anchetă a procurorilor la Inspectoratul Școlar, după concursul pentru funcția de inspector general

Inspectoratul Scolar Botosani isjProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus începerea urmăririi penale împotriva Inspectoratului Școlar Județean și a Ministerului Educației, în urma unei plângeri depuse de unul din candidații la concursul pentru inspector general al IȘJ. Corneliu Furtună acuză cele două instituții, în plângerea penală, de neglijență și abuz în serviciu. Nemulțumirea pornește de la respingerea dosarului său de candidat, deși a fost inițial validat, pe motiv că era atașată o adeverință medicală și nu un certificat medical care să ateste că este apt pentru concurs

like facebookAm depus dosarul și după ce mi s-a dat număr de înregistrare și am fost chemat la concurs, după o săptămână am primit o hârtie de la IȘJ precum că nu mă mai pot prezenta pentru că în loc de certificat medical am depus adeverință. De ce nu mi s-a spus asta când am depus dosarul”, a spus Furtună, care a precizat că a fost chemat deja la audieri de procurori.

Concursul pentru ocuparea funcției de inspector general al IȘJ a avut loc în luna martie. La concurs s-au prezentat doar Mihaela Huncă și Daniel Botezatu, iar admis a fost Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *