Dispute în Consiliul Local de la închirierea Stadionului municipal. Vezi ce tarife s-au stabilit!

consiliul local varaControverse între consilierii locali de la stabilirea tarifelor de închiriere a Stadionului municipal. Consilierii social-democrați au propus, într-o primă fază, ca FC Botoșani să nu plătească niciun leu la stadion pe perioada cât se menține în Divizia A. Propunerea l-a iritat pe directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, care a spus că dacă se dorește să se dea gratuitate clubului, atunci să i se dea o hârtie la mână în care să se menționeze acest lucru.

like facebookÎn urma proiectului adoptat în luna iunie, cel de 6.645 de lei ora, s-a născut o adevărată furtună într-un pahar cu apă, s-a politizat. Sunt presiuni publice făcute de conducerea clubului care refuză să semneze actul inițial și să intre în legalitate. Dați gratuit, dar dați-mi o hârtie.  Să vă asumați lucrul acesta, că dați gratuit. Nu este casa mea, nu este afacerea mea. Este o instituție publică”, a spus Țurcanu.

A intervenit consilierul local Florin Ghiorghiță, care a spus că fotbalul nu ar trebui administrat politic.

Clubul trece printr-o situaţie destul de grea pe plan sportiv. Clubul are datoriile, contractele plătite la zi, nu are jucători care să depună memorii, nu sunt în insolvenţă şi asta se datorează şi Consiliului Local, care a asigurat o anumită finanţare. FC Botoşani trebuie să plătească ceva. Cheltuielile erau eligibile în proiectul prin care a cerut o finanţare de la CL. Că acest cost este exagerat de mare, e adevărat, iată că suntem după 4 luni şi două miliarde de lei facturate FC Botoşani, în condiţiile în care se putea da o altă hotărâre„, a declarat Florin Ghiorghiţă.

După alte discuții, proiectul a fost aprobat. Astfel, se va percepe un tarif de închiriere de 1000 lei pe ora de meci și 400 lei pentru o oră de antrenament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *