Profesorii cer sancțiuni împotriva elevilor care îi agresează

profesor cu catalogSindicatele din învățământ cer ca profesorii să aibă statut de autoritate publică şi să beneficieze astfel de protecţie în faţa unor eventuale abuzuri ale elevilor şi părinţilor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a propus o inițiativă legislativă în acest sens. Astfel, în cazul unei infracţiuni împotriva unui cadru didactic, urmărirea penală s-ar efectua în mod obligatoriu de un procuror, aşa cum prevede Codul de procedură penală. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că la această dată elevii care comit abuzuri de acest gen sunt sancționați doar prin scăderea notei la purtare.

like facebookExistă o discuție care va urma să fie legiferată. Dacă înjuri un profesor ar fi exact cum înjuri un polițist. Ar fi ultraj. Atitudinea între părinte și profesor, elev și profesor va fi sancționată cu amendă. În anumite școli ar fi bună măsura pentru colegi, pentru că într-adevăr se întâlnesc cu situația aceasta”, a spus liderul LSI Botoșani.

Sindicaliștii din învățământ cred că pedepsele ar trebui să fie sub formă de avertismente, amenzi, muncă în folosul comunității sau chiar închisoare. Propunerea va fi trimisă în Parlament spre aprobare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *