Şocant! O fostă infirmieră a murit de o boală rară, deși putea fi salvată cu o singură injecție

bolnavO fostă infirmieră a decedat în cursul săptămânii trecute din cauza unei boli grave, care este foarte rară, dar care putea fi prevenită: tetanos.

Florica C., de 71 de ani, din Săveni s-a înţepat într-un cui în cursul lunii august.

În mod paradoxal, chiar dacă avea cunoştinţe medicale la un anumit nivel, ea lucrând la Spitalul din Săveni ca infirmieră, femeia nu a făcut vaccinul antitetonos şi a contactat boala.

like facebookA ajuns la spital pe data de 9 septembrie, iar după ce a trecut pe la secţiile de ORL, Neurologie şi Infecţionase a fost trimisă la Iaşi unde s-a confirmat boala. Din păcate, la câteva zile după internare, a decedat.

Pacienta s-a prezentat în UPU cu disfagie şi trismus de aproximativ doua zile. In urma investigatiilor din spital, pacienta a fost suspicionata cu tetanos generalizat datorita contracturilormusculare spastice prezente. S-a urmat profilaxia cu penicilina si administratea unei doze cu vaccin anti-toxina tetanica. Ulterior bolnava a fost trimisa la spitalul de Boli Infectioase din Iasi pentru investigatii  suplimentare. Din informatiile care le avem pacienta a decedat la spitalul din Iasi”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Tetanosul este o boală infecţioasă acută, comună omului şi animalelor, determinată de exotoxina bacilului tetanic (tetanospasmina) şi manifestată clinic prin contractură tonică generalizată şi dureroasă a muşchilor striaţi, contracturi spastice supraadăugate, paroxistice. Este o boală cu evoluţie severă şi letalitate crescută (30-60%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *