Concursuri pentru fixarea pe posturi a directorilor de școli. Ce propun sindicaliștii din învățământ

directori scoliSindicaliștii din învățământ vor ca aspiranții la posturile de director de școli să participe la concurs doar cu acordul Consiliului profesoral. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, a declarat că proiectul privind metodologia de organizare a concursurilor pentru directorii de școli se află în dezbatere publică și că își dorește ca propunerile făcute de sindicate să fie acceptate de Ministerul Educației.

like facebookConcursul ar trebui să se organizeze în octombrie-noiembrie, sens în care ministerul a publicat un proiect de ordin privind metodologia de organizare a concursului. Ordinul este în dezbatere publică. Una din propunerile noastre este aceea ca profesorii care vor să ocupe un post de director să aibă acordul consiliului profesoral al unității la care vrea să candideze. Consiliul profesoral ar putea să nu dea acordul pentru cineva din afara școlii”, a menționat Axinte.

Sindicaliștii au mai cerut ca testele pe care le primesc candidații la funcția de director să fie mai complexe iar numirile să nu mai fie făcute politic.

Consider că maniera în care este construită această metodologie, nu este elocventă pentru capacitatea managerială a candidatului pentru postul de director. Să tragi o concluzie despre cineva doar din câteva întrebări, nu este elocvent”, a adăugat Axinte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *