Depozit de furaje mistuit de flăcări

incendiu -stana BotosaniMarţi, între orele 14.21 – 19.04, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii produse în Sârbi (comuna Vlăsineşti), Bobuleşti (oraş Ştefăneşti) şi Dumbrăviţa (comuna Ibăneşti).

Intervenţia forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la cca.10.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 de lei.

Primul incendiu s-a înregistrat în satul Sârbi, comuna Vlăsineşti, unde un foc iniţiat pentru distrugerea unor resturi vegetale, lăsat nesupravegheat, a cuprins vegetaţia uscată de pe cca. 10 ha şi un depozit de furaje. Incendiul a fost stins de două echipaje ale Gărzii de Intervenţie Săveni, care s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă.

like facebookO oră mai târziu, pompierii din Ştefăneşti au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un utilaj agricol.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea partea din faţă a combinei agricole. Incendiul a fost stins înainte de a se extinde la întregul utilaj. Cauza probabilă o constituie un scurtcircuit electric ca urmare a utilizării unui conductor neizolat corespunzător.

Puţin după ora 19.00, un localnic din satul Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, a cerut sprijin de la pompieri pentru stingerea unui incendiu care i-a cuprins o anexă din gospodărie, precum şi o parte dintr-un  depozit de furaje. Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă. Incendiul, generat de un jar sau o scânteie purtate de vânt, a fost stins în mai puţin de o oră

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *