FOTO Percheziţii şi la sediul PNL. Vezi ce caută anchetatorii!

perchezitii dna la pnl1Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins şi la sediul PNL în paralel cu percheziţiile de la Consiliul Judeţean.

like facebookAnchetatorii vorbesc de acuzaţii de luare de mită de către lideri ai partidului pentru favorizarea unor firme în vederea câştigării licitaţiilor organizate de CJ.

De asemenea se suspectează şi deturnarea de fonduri pentru organizarea unor târguri şi festivaluri în perioada 2012-2014. Deocamdată procurorii ridică documente, însă urmează ca persoanele suspectate să fie citate pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de suspecţi.

„Percheziţiile vizează ridicarea unor documente: acte contabile, contracte precum şi a unor obiecte care pot forma obiectul unor infracţiuni de corupţie (luare demită, trafic de influenţă). Aspectele vizate de procurori se referă la acordarea preferenţială a unor contracte de execuţie lucrări, prestări servicii unor firme agreate în schimbul unor foloase necuvenite, contractele fiind plătite cu bani din bugetele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. De asemenea, se cercetează modul de organizare a unor evenimente, târguri expoziţionale pe raza judeţului Botoşani prin risipirea banului public şi cu consecinţa obţinerii unor foloase inclusiv de ordin electoral. Sunt avute în vedere şi alte aspecte legate de numirea în poziţie cheie la conducerea unor instituţii publice a unor persoane agreate de factorii decizionali de la nivelul Consiliului Judeţean în perioada menţionată”, se arată într-un comunicat DNA.

FOTO Descinderi DNA la Consiliul Judeţean

perchezitii dna la pnl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *