FOTO Zeci de pompieri, ambulanțe, poliție și jandarmi la un „accident” cu 30 de victime, la Vorona

accident dacie pompierijpgIntervenție în forță a pompierilor botoșăneni, suceveni și ieșeni, marți la amiază, la Vorona. Zeci de pompieri au intervenit la un accident în care au fost implicate patru autoturisme și un microbuz, cu 30 de victime.

Pompierii au descarcerat victimele din fiarele contorsionate ale mașinilor și le-au transportat la spital cu ambulanțe și autospeciale SMURD. Totul a făcut parte dintr-un scenariu al unui exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă  cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, produse pe raza localităţii Vorona, zona Mănăstirea Voronei.

Ulterior, ei au simulat un accident chimic, o rătăcire de persoane în pădure, dar şi un înecat în iazul din spatele mănăstirii.

like facebookLa acţiunile de intervenţie şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor tactice au participat prefectul județului Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, la acțiune au participat forţe şi mijloace ale Inpectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, UPU – SMURD Regional Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Silvice Botoşani, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vorona.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi organizarea cooperării cu toate forţele participante din judeţ şi cu forţe şi mijloace profesioniste din judeţele limitrofe.

accident dacie microbuz raniti

accident dacie pompierijpg1accident ranit pompieri politieaccident microbuz masiniaccident microbuz pompieriaccident masini rasturante pompieri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *