Profesorii universitari americani impresionaţi de un proiect derulat de un botoşănean

daniel hliban cu profesori universitariUn botoşănean a reuşit să impresioneze profesorii universitari din SUA cu un proiect derulat în Botoşani.

like facebookEste vorba despre Daniel Hliban, psiholog și asistent social în domeniul protecţiei copilului şi directorul Asociaţiei Rainbow care a reuşit să implementeze cu succes un proiect ce a durat aproximativ 20 de ani.
Este vorba despre integrarea în familii de plasament și  in rețeaua proprie de asistenți maternali profesioniști în vederea unei bune integrări socio profesionale a 60 de copii ce erau instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Elena Doamna.

daniel hliban predand cursuri elevi sua3Practic acei copii au fost luaţi de la vârste mici din centru şi li s-a oferit o nouă viaţă în familiile asistenților maternali, iar în prezent sunt oameni în toată regula, cu o viată independentă, cu meserii şi poveşti de succes. Americanii l-au invitat să susţină mai multe prezentări la Univesitatea Montclair State din New Jersey. Profesorii universitari de peste ocean i-au propus să scrie o carte având în vedere experienţa sa şi chiar să efectueze un studiu de cercetare.

Membru al „Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea daniel hliban predand cursuri elevi sua1și combaterea abuzului asupra copilului, exploatării copiilor prin muncă şi a violenței în familie” Botoşani, acesta a devenit şi formator în cadrul programului ACT Raising Safe Kids al Asociaţiei Psihologilor Americani. Botoşăneanul a participat la un training, la inivitaţia Asociaţiei Psihologilor Americani, şi susţinut la Universitatea Brandeis din Boston, pentru a putea forma la rândul său pe această tematică diverși specialişti în domeniul protecţiei copilului şi alte domenii adiacente.

Programul, unic în lume, însumează o serie de cursuri de daniel hliban predand cursuri elevi sua2formare în domeniul modelelor și metodelor de bună practică în creşterea copiilor într-un mediu securizant şi protejat de orice formă de abuz.

Daniel Hliban a menţionat că următorul pas va fi implementarea unui program cofinanţat de UE în vederea derulării acestui proiect la nivelul regiunii Moldovei.

Prin acest proiect se va veni în sprijinul diverșilor specialişti interesați de perfectionare profesională din domeniile ce au legătura cu protecția copilului daniel hliban in sua6și inclusiv a familiilor ce doresc să adopte acest model de bune practici. Programul, ce cuprinde mai multe sesiuni de formare, manuale, etc. este rezultatul unor studii continue de cercetare la nivel universitar din SUA. Vor fi sesiuni de training la care vor participa şi profesori universitari americani. Vrem să diseminăm un model care este recunoscut ca fiind unul de succces. În SUA se intenţionează să se introducă acest modul de formare profesională în curricula educațională universitară”, a declarat Daniel Hliban.

daniel hliban in suacarti daniel hlibandaniel hliban in sua1daniel hliban in sua3daniel hliban in sua4daniel hliban in sua5daniel hliban in sua2daniel hliban in sua7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *