O studentă din Germania face practică în Spitalul Judeţean

Jule WeiseJule Weise este studentă la Facultatea de medicină din Giessen Germania. În perioada 2013 – 2014 ea a lucrat ca voluntar la Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”, asociaţie condusă de Lutz Noack. Aici tânăra a lucrat cu copiii nevoiaşi din Parcul Tineretului care primesc zilnic o masă caldă şi participă la activităţi de tipul „Şcoală după şcoală”. Tânăra spune că la Botoşani a învăţat să iubească copiii şi de aceea s-a decis să se facă medic pediatru. După ce a urmat un an de facultate, şi două luni de practică în Germania, a decis să vină să facă o lună de practică la Spitalul Judeţean Botoşani.

like facebook„Îmi place foarte mult aici, pentru că aici am şansa să ajut mai mult şi să învăţ. Personalul sanitar este amabil şi mă ajută. Când am spus că sunt din Germania, mulţi m-au întrebat ce caut aici. Le este greu să înţeleagă că o tănără din Germania a ales să facă practica la Botoşani”, spune Jule.

Tânăra s-a întâlnit în spital şi cu alţi tineri botoşăneni care au finalizat studiile  şi fac voluntariat.

Eu sunt legată de aceste locuri, de oamenii de aici şi totdeauna voi veni aici cu drag. Am învăţat mult de la reprezentanţii asociaţiei misionare, dar şi în spital”, spune tânăra.

Ea este impresionată de faptul că pacienţii din spital se ajută între ei şi mulţi bătrâni, deşi au probleme de sănătate, nu uită să zâmbească. „Perioada de practică mă ajută mult. Voi veni mereu cu drag la Botoşani”, mai spune tânăra.

Sursa: Monitorul de Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *