Exclusiv! Cămătari din Botoşani anchetaţi de DNA după ce au păgubit o familie. Procurorii mai caută victime ale acestora

camatari- bani multiDoi bărbaţi din Botoşani sunt anchetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru cămătărie. Aceştia ar fi dat bani cu împrumut, cu o dobândă uriaşă, unei familii din Botoşani.

Cei doi soţi au girat împrumutul cu propriul apartament şi chiar au făcut un act notarial şi, cum nu au mai făcut faţă plăţilor, apartamentul le-a revenit cămătarilor.

Mai mult decât atât, Alis Olivian Pîrjolea, acuzat de cămătărie, a solicitat evacuarea celor doi soţi din locuinţa pe care a primit-o în schimbul banilor împrumutaţi. Procurorii îl mai cercetează pentru cămătărie şi pe fratele acestuia, Paul Pîrjolea. În paralel, judecătorii de la Judecătoria Botoşani au suspendat acţiunea de evacuare până la soluţionarea anchetei procurorilor.

like facebookDe asemenea soţii păgubiţi au cerut în instanţă anularea actului de vânzare cumpărare fictiv.

„Cercetările vizează încheierea formală a unui act notarial de vânzare-cumpărare a unui imobil situat în municipiul Botoşani, cu intenţia de a utiliza respectivul contract pentru a intra în posesia imobilului în cazul nerespectării unui împrumut cu dobândă peste limita legală acordat de cei 2 inculpaţi, proprietarului imobilului respectiv. Pe rolul instanţei din Botoşani este un proces civil având ca obiect evacuarea proprietarului din apartamentul în litigiu, proces care a fost suspendat potrivit dispozițiilor legale, până la finalizarea procesului penal. Ancheta în dosarul DNA-ului ST Suceava este în curs de finalizare, efectuându-se în prezent verificări asupra unor documente ce interesează cauza”, susţin procurorii DNA.

Alis Olivian Pîrjolea este o cunoştinţă mai veche a anchetatorilor. În toamna anului 2010, acesta a fost prins cu 2500 de pachete de ţigări de contrabandă şi a fost reţinut de poliţişti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *