Judecător din Botoşani, sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii

judecatoria botosaniUn judecător din Botoşani a fost sancţionat, miercuri, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru soluţionarea cu dificultate a dosarelor care i-au fost repartizate.

CSM a admis, astfel, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Anca Luciana Lemnaru de la Judecătoria Botoşani, care a fost sancţionată cu “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”.

like facebookJudecătoarea din Botoşani a fost găsită vinovată de “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“, se precizează într-un comunicat de presă emis astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Hotărârea pronunţată de Secţie poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *