Incredibil! Procesul unui preşedinte de CJ, amânat pentru că poliţiştii din Botoşani nu au avut bani de motorină

Politie ruralaProcesul în care şeful CJ Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupţie a fost amânat, marţi, la Tribunalul Harghita, întrucât un inculpat nu a putut fi adus la instanţă de poliţiştii din judeţul Botoşani, unde locuieşte, pe motiv că oamenii legii nu au fonduri pentru combustibil.

La Tribunalul Harghita a fost programat, marţi, un termen în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupţie, alături de alte 12 persoane.

Unul dintre inculpaţi este Daniel Cristian Mandache, fost angajat la Societatea de Construcţii Căi Ferate (SCCF) Iaşi – Laborator Central, în perioada 2007 – decembrie 2012, în prezent fără ocupaţie. El locuieşte în comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, şi a cerut instanţei, în urmă cu mai mult timp, să fie judecat în lipsă, invocând „motive sociale”, mai exact faptul că nu are bani de deplasare.

like facebookAstfel, el trebuia să fie adus, marţi, în faţa instanţei de judecată, cu mandat de aducere, însă nu a ajuns la Tribunalul Harghita, deoarece postul de Poliţie Vlăsineşti, din judeţul Botoşani, nu a avut combustibil pentru deplasarea acestuia la Miercurea Ciuc.

Atât avocaţii inculpaţilor, cât şi procurorul au susţinut că poliţistul care trebuia să pună în executare mandatul de aducere trebuie sancţionat, dar judecătorul de caz a decis să verifice, mai întâi, veridicitatea afirmaţiilor din procesul-verbal trimis instanţei de postul de Poliţie Vlăsineşti.

„Postul de Poliţie Vlăsineşti a trimis un proces-verbal în care se arată că nu s-a putut pune în executare mandatul de aducere în lipsa fondurilor pentru asigurarea combustibilului şi că Poliţia face chetă ca să îşi desfăşoare activitatea, din propriile venituri. Vom trimite o adresă la IPJ Botoşani, să vedem dacă motivul este cel invocat. Şi inculpatul putea să depună toate diligenţele şi să se prezinte în faţa instanţei”, a spus judecătorul.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *