Elevii de clasele XI-a și XII-a primesc 55 lei pentru achiziția de manuale. Vezi cum vor intra în posesia banilor!

manuale scolareMinisterul Educației acordă 55 lei elevilor de clasele a XI-a și a XII-a pentru achiziția de manuale școlare. Decizia a fost luată în premieră în acest an școlar, în anii trecuți elevii fiind nevoiți să-și cumpere integral manualele cu bani din buzunar. Potrivit reprezentanților  Inspectoratului Școlar Județean, elevii vor trebui să-și achiziționeze manuale în valoare de 55 lei, iar pentru decontarea cheltuielilor, ei vor depune la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, informaţiile referitoare la manualele achiziţionate – suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz.

like facebookUnităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite , pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015.

”Nu cred că se încadrează în această sumă pentru toate manualele. Este o sumă mult prea mică”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ.

La nivelul județului Botoșani ar urma să beneficieze de acești bani în jur de 70.000 de elevi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *