Mesajul senatorului Doina Federovici la început de an școlar

Doina Federovici in ParlamentSenatorul PSD Doina Federovici a transmis un mesaj elevilor și profesorilor la început de an școlar.

like facebookVacanța mare si-a făcut bagajele și a predat ștafeta unui nou început de an școlar. Într-un plan simbolic, septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală. Ne regăsim în universul școlii, părinți, elevi și profesori, încercăm să definim concepte și idealuri. Începerea școlii este un prilej de bucurie pentru unii și unul de întristare pentru alții. O parte din învățăcei visează să trăiască într-o eternă vacanță, lipsiți de griji și de efortul de a învăța, o altă parte așteaptă cu nerăbdare noul an școlar, pe care îl văd nu numai ca o treaptă necesară din viață dar și ca un prilej de a absorbi ori de a se îmbogăți cu noi cunoștințe.

Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate.

La început de drum, în anul scolar 2015-2016, îmi exprim încrederea în dăruirea și competența învățătorilor și profesorilor, în buna lor credință și puterea de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie.

În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.
În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori.

Copiilor le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai frumos, mai curat.

Fie ca împreună , dascăli, copii, părinți , comunitate să ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii,al descoperirilor și formării personalității.

În încheiere, per­miteți-mi să le trans­mit elevilor multă put­ere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efor­tu­lui depus, părinților și cadrelor di­dac­tice multă răbdare, decizii înțelepte și să ne bucurăm împre­ună la sfârșitul an­u­lui școlar văzând sat­is­facția care va licări în ochii copi­ilor noştri.

Mult succes tuturor!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *