Deschiderea anului şcolar 2015-2016 la Penitenciarul Botoșani. 72 de deținuți, la școală

penitenciarul botosani Penitenciarul Botoșani în colaborare Liceului Tehnologic Special “Sf. Stelian”  a organizat în ziua de luni, 14 septembrie, la sediul instituţiei, festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2015 – 2016 pentru 72 de deţinuţi aflaţi în custodia unităţii noastre care s-au înscris la cursurile şcolare.

La festivitate au participat cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întreaga durată a anului şcolar pentru persoanele private de libertate înscrise la cursurile şcolare, reprezentanți ai conducerii unității, precum şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului.

like facebookReprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de doamna Loredana Secrieru, director al Liceului Tehnologic Special “Sf. Stelian” Botoșani.           

Efectivul înscris în anul şcolar 2015 – 2016 cuprinde un număr de 32 de elevi în învăţământul primar și 40 de elevi în învăţământul gimnazial. Programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc.

 Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate, potrivit unui comunicat de presă remis de Penitenciarul Botoșani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *