Camere video cerute la ghetourile din Parcul Tineretului: Sunt persoane certate cu legea, cu curățenia

ghetouri parcul tineretuluiNoi discuții la Primăria Botoșani pe problemele romilor. Reprezentanții Locativa au acuzat mizeria de la ghetourile din Parcul Tineretului și au propus să fie montate camere video către imobilele unde locuiesc cetățenii de etnie romă.

like facebookFlorinel Gornea, directorul adjunct al Locativa, a spus că din două în două zile se fac curățenie în zonă, însă tot degeaba. Locuitorii sunt ”certați cu disciplina și curățenia, fac mizerie și aruncă gunoiul pe geam”.

Au un obicei prost să mai aducă persoane și din exterior, astfel încât să incite la scandal pe cei care sunt pașnici. Au fost cazuri când am solicitat sprijin de la Poliția comunitară, dar după ce pleacă și polițiștii încep certurile și se trece la violență. Au fost probleme foarte mari la o conductă. Pe conducta veche, o spun, dacă găseam un copil mort nu ne miram. Aruncă în subsol, am pus o conductă mai groasă. Nu știu de unde adună atâta gunoi. Le este greu să le ducă la container”, a spus Gornea.

Semiramida Balan, consilier pe problemele romilor în cadrul Instituției Prefectului, recunoaște situația locatarilor de la ghetouri.

S-au perindat zeci de chiriași pe acolo. Este partea neagră a municipalității. Trebuie să găsim soluții. Le spunem să fie civilați, să nu fie certați cu curățenia. E frumos, dar acolo când ajungem să le spunem nu mai e frumos. Stau înghesuiți într-o cămăruță”, a afirmat Semiramida Balan.

Romii s-au mai plâns în cadrul întâlnirii avute cu viceprimarul Cosmin Andrei și cu subprefectul județului, Gelu Țigănucă, de lipsa unor spații de joacă în Centrul Vechi. Ei s-au arătat, de asemenea, deranjați de acțiunile polițiștilor locali în zonă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *