Ofițeri și subofițeri ai ISU, avansați în grad de Ziua pompierilor

macaleti la ziua pompierilorMai mulți angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani au fost înaintați în grad înainte de termen, duminică, cu prilejul Zilei pompierilor, marcată la 167 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii.

„În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu”, au fost avansaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, doi ofiţeri şi trei subofiţeri.

like facebookAstfel, de la gradul de maior, la gradul de locotenent colonel, George Şcarlii, de la gradul de căpitan, la gradul de maior, Petrică Ciobănaşu, de la gradul de plutonier major, la gradul de plutonier adjutant Cristian Cimpoeşu, Dorel Ciprian Guşila şi Liviu Calimandruc.

Promovarea în grad a avut loc în cadrul unei ceremonii militare la care au luat parte prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, subprefectul Gelu Ţigănucă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, parlamentari, şefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă, familiile cadrelor active şi foarte mulţi copii.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor pompieri din faţa sediului ISU Botoşani. A urmat dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 175 de ani de la înfiinţarea primei structuri militare de pompieri din Botoşani şi defilarea subunităţilor. Totodată, au fost citite mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.
Cu această ocazie s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale I.S.U. Botoşani fiind vizitate de zeci de botoşăneni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *