Căderea Astra produce efecte catastrofale la Botoşani. Vezi câţi botoşăneni au plătit poliţe de asigurări şi nu au ce face cu ele!

sucursala Astra BotosaniCompania de asigurări Astra, al cărei faliment a fost cerut de curând de Autoritatea de Supraveghere Financiară, deţinea o cotă importantă din piaţa asigurărilor din Botoşani. Căderea acesteia face ca peste 10.000 de oameni din judeţ să se uite la poliţele de asigurări ca la nişte hârtii fără valoare.

Până în luna august, Astra a încasat nu mai puţin de 3,2 milioane de lei din  vânzarea directă a poliţelor de asigurare pentru 11 botoşăneni. Cele mai multe dintre poliţe au fost cumpărate de şoferii de maşini. Nu mai puţin de 7.375 sunt asigurările de răspundere civilă obligatorii (RCA). La acestea se adaugă 181 de asigurări Casco.

like facebookÎn plus, 2.000 de botoşăneni şi-au asigurat casele sau apartamentele la Astra, 140 terenurile agricole, iar 107 viaţa.

Din păcate, în cazul unui accident, niciunul dintre ei nu poate uza de poliţa de asigurare. Compania emitentă nu are voie să mai deschidă niciun dosar de daună.

„În momentul de faţă, toate dosarele de daună, dar şi toate poliţele în format electronic sunt transferate către Fondul de Garantare al Asigurărilor. Procedurat, ei sunt cei care vor trebui să despăgubească asiguraţii„, susţine directorul agenţiei din Botoşani a Astra, Caesar Huţanu.

Fondul de Garantare al Asigurărilor nu este deocamdată funcţional, iar în aceste condiţii şoferii implicaţi în accidente trebuie să suporte din banii lor costurile de reparaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *