Cătălin Flutur despre Teatrul Mihai Eminescu: Va rămâne un circ al foamei

catalin flutur si viorel grigoras la pnl2Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani, a criticat actualul executiv al Primăriei. Primarul a dat exemplul proiectului de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu care a fost oprit după ce s-au ivit unele lucrări suplimentare ce nu au fost trecute în proiect.

like facebook Fostul edil a menţionat că s-ar putea folosi banii luaţi de la bănci pentru finanţarea lucrărilor suplimentare şi continuarea proiectului, având în vedere termenul limită de finalizare 31 decembrie 2015.

Aceeaşi situaţie gravă a fost descrisă şi la Proiectul Cornişa, unde lucrările sunt în târziere.

„Ceea ce se întâmplă la Botoşani este un un lucru deosebit de grav. Două proiecte importante pentru municipiu, zona de agrement Cornişa şi reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, cu finanţări de 15 milioane de euro. Singurele proiecte care nu au fost atacate în mandatul trecut şi care au fost oprite în acest mandat. Este un semnal de alarmă pe care îl trag în Consiliul Local, cu soluţii concrete. Închipuiţi-vă că Teatrul Mihai Eminescu va rămâne un circ al foamei în muncipiul Botoşani. Nu cred că este cineva atât de delăsător, şi cred că asta s-a întâmplat, încât să nu găsească soluţii concrete şi care erau la îndemâna factorului de decizie. Nu pot să îmi închipui că o problemă care trenează de un an, o expertiză la o clădire, a dus la o aşa o lispă de reacţie şi lipsă de decizie. Acestea sunt şi atributele care au dominat din 2012-2015 la Primărie. Vorbim de lipsă de experienţă şi neîncrederea în specialiştii din Primărie. Soluţia este foarte simplă, iar noi liberalii trebuie să venim cu ea şi să luăm hotărârea foarte rapid cu toate că este târziu. Acest proiect dacă nu va fi finalizat până la 31 decembrie 2015, mai avem, şase luni să îl finalizăm cu banii proprii. Dacă nici după şase luni nu îl finalizăm trebuie să înapoiem toţi banii Comisiei Europene şi vă garantez că nu avem de unde. Timp de opt ani la primărie(2004-2012) s-au făcut împrumuturi de 100 de milioane de lei, iar în trei ani şi jumătate primăria a făcut împrumuturi de 66 milioane de lei. Haideţi să comparăm, acele împrumuturi de 100 milioane de lei s-au văzut în oraş. Eu mă întreb de ce facem împrumuturi de 66 milioane şi spunem, luăm din banii aceştia cât trebuie pentru lucrările suplimentare la Teatru şi terminăm proiectul. Este o soluţie şi banii există, nu o să înţeleg lipsa de decizie”, a declarat Cătălin Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *