Ceremonial militar, duminică, de Ziua Pompierilor din România. Ce surpriză se pregătește copiilor

ziua pompierilor din Romania 04813 septembrie – Ziua Pompierilor din România. Această zi aminteşte că, în urmă cu 167 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă, trupele otomane venite să zdrobească Revoluţia din 1848. În acest an, duminică – 13 septembrie, ora 10.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani va avea loc un ceremonial militar care va include depuneri de coroane la monumentul eroilor, dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 175 de ani de la înfiinţarea primei structuri militare de pompieri din Botoşani şi defilarea subunităţilor.

like facebookTotodată, va fi organizată şi „Ziua Porţilor Deschise” la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, prilej cu care familiile cadrelor, dar şi cetăţenii, vor putea să viziteze subunităţile de intervenţie, precum şi tehnica de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă.

După festivitate, copiii botoşănenilor vor putea să facă un tur al oraşului cu autospecialele de pompieri, plecarea fiind din faţa inspectoratului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *