Cristian Achiţei: Este inadmisibil ca într-un an CJ să nu primească nici o finanţare pentru modernizarea vreunui drum judeţean

cristian achitei la sediul pnlVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, a criticat Guvernul pentru distribuirea fondurilor privind modernizarea drumurilor judeţene.

like facebookLiberalul a menţionat că este inadmisibil ca într-un an întreg CJ să nu primească bani modernizarea unui drum judeţean. Acesta a spus pe de altă parte că autorităţile centrale au făcut o gafă uriaşă alocând bani pentru două lucrări gestionate de CJ, respectiv drumul Vorona-limita cu judeţul Suceava şi porţiunea dintre Vorniceni şi Corlăteni, în condiţiile în care aceste lucrări au fost recepţionate.

În acelaşi context vicepreşedintele a spus că se lucrează în prezent, la nivelul CJ, la împărţirea fondurilor în comunele din judeţ pentru modernizarea drumurilor. Şi aici au fost probleme întrucât unele primării au trimis cu întârziere datele privind starea tehnică a drumurilor şi reprezentanţii CJ au fost nevoiţi să facă deplasări în teritoriu. Un alt aspect constatat de acesta a fost faptul că unităţile administrativ teritoriale conduse de primari PSD au primit cea mai mare parte din banii trimişi de Guvern în teritoriu, respectiv 49 de milioane de lei.

„Am avut o mare surpirză să văd pe site-ul ministerului, care împarte banii fără nici un fel de criterii, că apare şi CJ Botoşani cu două lucrări Vorona-limita cu judeţul Suceava şi Vorniceni- Corlăteni. Pentru prima se alocă 200.000 de lei şi pentru a doua 1,5 milioane de lei. Aceste lucrări au fost recepţionate anul trecut. Nu se poate ca un CJ să nu aibă la finanţare nici un drum judeţean. Am ajuns să finanţăm din fonduri proprii Cuza Vodă-Viişoara”, a declarat Cristian Achiţei.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *