Șeful Serviciului Permise Auto Botoșani critică modul cum sunt eliberate avizele psihologice aspiranților la șoferie: Nu am văzut un inapt

danut ciubotaru macaletiȘeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea a Vehiculelor, Dănuț Ciubotaru, a criticat, vineri, într-o ședință care a avut loc la Prefectură cu instructorii auto, reprezentanții Poliției Rutiere Botoșani și cei de la drumuri, modul în care sunt eliberate avizele psihologice pentru aspiranții la carnetele de șofer. El a dat de înțeles că acestea se dau cu larghețe, motivând că nu există la această dată o bază de date cu candidații care primesc sau nu avizul psihologic și că aceștia pot foarte ușor, în cazul în care nu primesc avizul la un psiholog, să meargă la un altul și să-l obțină.

like facebookCe se face la ora actuală cu avizul psiholog este bătaie de joc. În ultimii doi-trei ani de zile nu a mai fost niciun respins niciun candidat pe raza județului Botoșani. Nu se poate. Nu există o bază de date națională care, în momentul în care bagi CNP-ul , să îți spună dacă e bolnav psihic. Eu nu am găsit un inapt”, a spus Ciubotaru.

Și reprezentantul unei școli de șoferi s-a declarat nemulțumit de trierea candidaților la examenul psihologic. El a cerut ca la astfel de ședințe să participe atât psihologii, cât și medicii psihiatri.

Domnii psihologi și medicii psihiatri ar trebui să fie la aceste întâlniri, pentru că joacă un rol important în forarea conducătorilor auto. De aici, din start, s-ar elimina pătrunderea celor cu deviații comportamentale sau teribiliști. Noi îi primim. Ei pun acolo avizul.  Problemele de acolo apar, de la formarea lor”, a spus unul din instructori.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *