Încă o anchetă DNA la Primăria Botoșani. Procurorii verifică o „afacere” dintre municipalitate și patronul unui hotel

alee hotel belvedere BotosaniConstrucţia unui hotel din Botoşani a ajuns în atenţia procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), ca urmare a unor suspiciuni vizând legalitatea concesionării unui spaţiu public.

Procurorii DNA au solicitat de la Primăria Botoşani două contracte de concesiune a unei suprafeţe de 130 de metri pătrați de pe strada Maxim Gorki, care a fost pusă la dispoziția firmei patronate de Eugen Tudose. Practic, este vorba de fosta alee pietonală dintre restaurantul Belvedere şi Liceul de Artă Ştefan Luchian.

like facebookPatronul Belvedere a încheiat pe 23 septembrie un contract de concesiune pe o suprafaţă de 130 mp ce a fost prelungit în 18 aprilie 2012.

alee hotel belvedere Botosani
Aleea dintre Liceul Ștefan Luchian și Hotel Belvedere era, înainte de construcția hotelului, de patru ori mai lată

Omul de afaceri plăteşte o sumă infimă, 6,6 de lei pe an, pentru un metru pătrat. Pe acel spaţiu a fost ridicat hotelul Belvedere.

” Se verifică legalitatea concesiunii spaţiului public. Ancheta a fost declinată de la Prachetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Deocamdată se fac cercetări asupra faptei”, a declarat procurorul de caz pentru BotosaniNews.ro.

Contractul a fost încheiat în mandatul fostului primar Cătălin Mugurel Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *