Ploile pun stăpânire pe toată țara. Vezi până când!

ploiIn Romania cerul e acoperit de nori in regiuniile sud-vestice, unde ploua pe suprafete restranse.In rest sunt innorari si ploua izolat in Moldova si in Carpatii Meridionali.

 

Vantul avea intensificari in regiunile montane. Cel mai rece era in Toplita: 4 grade. Cea mai ridicata temperatura se inregistra in
Constanta, in Mangalia si Sulina: 22 de grade.

Joi va ploua in regiunile sud-vestice, iar noaptea ploile vor cuprinde aproape toata tara. Vantul se va inteti in jumatatea sudica si la munte, iar maximele termice se vor situa intre 15 si 25 de grade.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi din ce in ce mai numerosi, dar ploile vor aparea cu totul izolat. Vantul va prinde putere si va ajunge la viteze mari indeosebi pe litoral, iar temperaturile se vor opri la 24…25 de grade.

like facebookSi mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se aduna norii, dar sansele de ploaie vor fi reduse. Vantul isi va face simtita prezenta ai aici, iar temperaturile, usor mai scazute decat miercuri, vor ajunge la 24 de grade.

Si in jumatatea nordica a Moldovei cerul se va umple de nori si catre seara si ar putea sa cada cativa stropi de ploaie. Se va arata si soarele pentru scurte momente, iar maximele vor fi cuprinse intre 19 si 24 de grade.

n nordul Transilvaniei si in Maramures, pe timpl zilei vor fi doar conditii de ploaie, insa dupa lasarea noptii ploile vor veni pe suprafete destul de mari. Temperaturile se vor mentine usor sub mediile acestei perioade.

In vestul tarii atmosfera va fi mohoarata si va ploua, iar vantul va prinde putere. In Banat cantitatile de apa ar putea depasi 25 L/mp. Vantul va avea intensificari, iar in sudul Banatul va atinge la rafala 60 Km/h. Temperaturile scad si nu vor mai depasi 20 de grade.

Norii se inmultesc si in centrul Romaniei, dar aici ploile ajung pe inserat si dupa lasarea noptii. Vantul sufla tare in zona montana si se mai racoreste putin fata de ziua trecuta.

Sud-vestul tarii va avea vreme inchisa, cu ploi frecvente si vant intens. Se vor strange cantitati mai insemnate de apa, iar temperaturile vor scadea simtitor. Aici se vor inregistra cele mai modeste valori termice, de 15…16 grade.

Se racoreste si in tinuturile sudice. Vor fi din ce in ce mai multi nori, dar ploile vor veni indeosebi in cursul noptii. Si vantul va prinde putere, iar maximele se vor opri la 23…24 de grade.

Si in Bucuresti se-aduna norii si e posibil sa picure trecator. Vantul se va intensifica treptat si poate atinge la rafala 50 Km/h, iar maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade. Maine dimineata termometrele vor indica in jur de 16 de grade.

La munte va ploua pe timpul zilei in masivele sud-vestice, apoi ploile vor cuprinde aproape toata zona montana. Se pot strange peste 25 de litri de apa pe matru patrat, iar vantul va avea intensificari sustinute.

La malul marii se anunta innorari si conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla tare si va depasi la rafala 55 km/h, iar temperaturile vor scadea usor: pe plaja se vor inregistra in jur de 23 de grade, iar apa marii va avea 22…23 de grade.

Vineri va ploua aproape peste tot si se pot strange cantitati mai insemante de apa. Sambata ramanem cu vremea racoroasa in sud, in est si in centru, pe unde se anunta alte ploi.

Duminica e posibil sa cada cativa stropi la munte, in centru si nord-est, dar in ansamblu vom avea vreme frumoasa si in usoara incalzire. Maximele se vor situa intre 18 si 26 de grade.

Sursa: Stirile ProTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *