Proiectul privind închirierea spațiului pentru Grădinița 24, aprobat cu critici din partea consilierilor locali

sedinta clConsilierii locali au aprobat, marți, în ședință de îndată proiectul vizând prelungirea contractului de închiriere pentru sediul Grădiniţei 24 şi stabilirea chiriei pentru anul şcolar 2015-2016.

Proprietarul clădirii, Luminiţa Mioara Mihalachi, soţia omului de afaceri Victor Mihalachi, a acceptat ca grădiniţa să mai funcționeze încă un an de zile în sediul de pe Mihail Kogălniceanu cu o chirie lunară de 1500 euro.

Consilierii PNL s-au declarat nemulțumiți de situația iscată și spun că, deși problema se cunoștea de mai mulți ani, ea a ajuns să fie tranșată înainte cu o săptămână de începerea noului an școlar.

like facebookNu aș mai vrea să fim pompieri de serviciu în astfel de situații. Este un contract de închiriere expirat cu mult timp înainte și îl abordăm în ultim ceas. Punem în stres părinții și copiii acestora. Pe viitor să se urmărească contractele care expiră, să existe o rigoare în ceea ce privește aceste contracte”, a declarat consilierul Paul Onișa.

La rândul său, consilierul Cătălina Lupașcu a cerut primarului Ovidiu Portariuc să desemneze o persoană care să se ocupe de gestionarea unităților de învățământ.

Managerul de la Școala Sf. Maria trebuia să fie încă din primăvara în ședințele de Consiliu Local sau la Primărie și să solicite rezolvarea acestei probleme de spațiu. Așadar, vă rog domnule primar, prin proceduri interne să responsabilizați directorii, inclusiv pe partea de finanțare pe care o ducem către școlile lor”, a spus Lupașcu.

Primarul Ovidiu Portariuc a afirmat că până în anul școlar viitor va trebui găsită o soluție în cazul acestei grădinițe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *