Ovidiu Portariuc: Construcția de locuințe pentru tineri intră în linie dreaptă

Ovidiu Portariuc - primar BotosaniPrimarul  municipiului  Botoșani,  Ovidiu  Portariuc,  a  anunțat  că  a  obținut aprobarea Consiliului Local pentru studiul de fezabilitate privind construcția de locuințe pentru tineri,  prin  Agenția Națională  pentru Locuințe (ANL),  pe terenul obținut de la Ministerul Apărării Naționale, situat pe Șoseaua Iașului, în zona complexului Lebăda.

like facebookÎn urma ședinței de Consiliu Local am mai încheiat o etapă în ceea ce privește realizarea de locuințe pentru tineri. Putem spune că, de acum, construcția de locuințe ANL intră în linie dreaptă. Asta înseamnă că una dintre cele mai importante promisiuni  pe  care  le-am făcut  în  campanie  va  fi  onorată  în  foarte  scurt  timp“,  adeclarat Ovidiu Portariuc.

În  opinia  primarului  Ovidiu  Portariuc,  cel  mai  important  pas  în atingerea acestui obiectiv a fost obținerea terenului de la Ministerul Apărării, o etapă în care se blocaseră toți predecesorii săi.

Important este că acum avem terenul. Pentru că fără teren nu puteam face nimic. Orice investitor care ar fi dispus să pună bani, să construiască și să finiseze apartamentele cere de la primărie un singur lucru: terenul pe care să facă locuințele. Vom începe cu un prim lot de 132 de unități locative, din cele 600 prevăzute în proiectul ANL. La anul vom primi finanțare pentru încă 160.  Dar,  în  afară de ANL pe  acest  teren vom putea  dezvolta  în viitor  și  alte locuințe  cu  diverse  surse  de  finanțare”,  a  precizat  primarul  municipiului Botoșani.

După aprobarea din Consiliul Local privind studiul de fezabilitate pentru construcția de locuințe ANL urmează ca Primăria să obțină aprobarea de la Ministerul  Dezvoltării  Regionale  și  Administrației  Publice.  Apoi,  ANL  va  organiza licitația  pentru  selectarea  constructorului,  după  care  va  putea  începe construcția propriu-zisă a locuințelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *