VIDEO Mitropolitul Moldovei a sfinţit Biserica Sf Nicolae a Mănăstirii Popăuţi. Sute de credincioşi au asistat la slujbă

teofan la sfintirea bisericii popautiMitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan a slujit, duminică la Botoşani, sfinţind Biserica Sf Nicolae din cadrul Mănăstirii Popăuţi.

like facebookÎn ciuda vremii, aproape 1500 de credincioşi au asistat la sfinţire şi apoi la Sfânta Liturghie. Teofan a condus un sobor de 23 de preoţi la sfinţire şi a ţinut ulterior o predică credincioşilor prezenţi. Oamenii au putut trece, după sfinţire prin altarul Bisericii ce poartă hramul Sf Nicolae.

” Să ne bucurăm şi să îi mulţumim Domnului pentru această sfântă zi. Să ne bucurăm pentru această adunare frumoasă, pentru prea sfinţiţii părinţi veniţi aici să se bucure împreună cu noi. Să ne bucurăm că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu ploaie. Chiar dacă pe undeva vreunul sau altul a fost atins la picioare sau în alte părţi ale trupului de ploiae, cred că în adâncimea fiinţei noastre nu ne întristăm pentru aceasta ci dimpotrivă, dăm slavă lui Dumnezeu pentru acest lucru. Şi anul trecut când am binecuvântat şi sfinţit biserica cea mare tot ploaie a fost şi ne-am simţit în cele din urmă aşa de bine”, a spus Teofan.

preoti la sfintirea bisericii popautiteofan la sfintirea bisericii popauti2teofan la sfintirea bisericii popauti3oameni la sfintirea bisericii popautioameni la sfintirea bisericii popauti1credinciosi in altarul bisericii sf nicolae3credinciosi in altarul bisericii sf nicolae1credinciosi in altarul bisericii sf nicolaecredinciosi in altarul bisericii sf nicolae4Manastirea Popauti- Botosani

Manastirea Popauti- Botosani
Manastirea Popauti- Botosani

Manastirea Popauti- BotosaniManastirea Popauti- BotosaniManastirea Popauti- Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *