Concursul de reportaje “Botoșani, orașul meu drag” a luat sfârșit. Premiul I a fost câștigat de echipa care a obținut și premiul Best Team!

Alexandra Paula Ifrim și Lucia Luca au fost câștigătoarele premiului I și al premiului BestTeam Concursul de reportaje video “Botoșani, orașul meu drag”, singura competiție în domeniul jurnalismului, dedicată copiilor și adolescenților, aflat anul acesta la cea de-a II-a ediție a ajuns la final și și-a cunoscut sâmbătă câștigătorii.

Festivitatea de premiere a concursului a avut loc, sâmbătă, 5 septembrie, la sala George Enescu a Hotelului Rapsodia. Odată cu premierea participanților la concursul de reportaje a avut loc și premierea concursului de proiecte privind construcția siteului Televiziunii Adolescenților care va fi lansat la finele proiectului “Atelierele Buzz-jurnalism pentru copii și adolescenți”, finanțat de Primăria Botoșani.   Ambele concursuri s-au desfășurat în cadrul proiectului amintit.

La concursul de reportaje, la secțiunea Adolescent, au participat 16 copii împărțiți în 8 echipe, fiecărei echipei revenindu-i sarcina de a realiza câte un reportaj pe o temă dată.

La secțiunea Junior au participat 4 copii, aceștia fiind alocați unei echipe de la secțiunea Adolescent. Ei au avut ca 14. junioriisarcină în timpul concursului să realizeze un interviu cu una din sursele identificate reportajului.

like facebookCele opt reportaje realizate de micii reporteri înscriși în concurs au fost următoarele: „Colectarea, încotro?”, „Botoșani, orașul domnițelor”, „Botoșani, oraș în Europa”, „Școli europene în Botoșani”, „Clădirile vechi, simbolul orașului”, „Beciurile din centrul vechi, un pas spre revitalizarea zonei?”, „Jurnalism practicat la vârste fragede”, „Copilărie trăită în cântec”.

Lucrările au fost evaluate de către un juriu condus de realizatoarea tv Steliana Orășanu, reporterul TeleM Botoșani Simina Apalaghie, specialistul în comunicare, Cristina Miron și reporterul Buzz Daria Ichim. După finalizarea festivității de premiere, copiii au discutat cu membrii juriului pentru a-și evalua mai bine munca depusă.

La concursul de proiecte privind siteul televiziunii adolescenților au fost depuse șase proiecte dintre care doar trei au fost premiate. Proiectul câștigător cu o valoare financiară de 150 lei a aparținut Sabinei Țapu de 14 ani. Juriul a decis să împartă suma  de 300 lei pusă la dispoziție prin proiect către trei participanți. Asta și datorită ideilor interesante din proiectele depuse, idei care au dus la crearea unei viitoare posibile grile a televiziunii adolescenților. Proiectele pentru construcția siteului clasate pe locul II aparțin Larisei Simionescu-17 ani și Denisei Sandu-13 ani, cele două intrând fiecare în posesia sumei de 70 lei.

La concursul de reportaje video fondul de premiere de 1000 lei dispus prin proiectul finanțat de Primăria Botoșani  a fost suplimentat de Centrul Europe Direct Botoșani pentru acele proiecte cu tematică europeană.  Astfel, clasamentul final al celei de-a doua ediții a concursului de reportaje video Botoșani, orașul meu drag a fost următorul:

11Mențiunea 5: Colectarea, încotro?  – Karina Todireanu-13 ani, Adelina Vieru-12 ani, Mario Galan – 10 ani

Mențiunea 4: Copilărie petrecută în cântec  – Larisa Simionescu-17 ani, Sabina Țapu-14 ani, Ana Maria Boghean – 10 ani

Mențiunea 3: Școli Europene în Botoșani –Denisa Sandu-13 ani, Amalia Sandu-14 ani

Mențiunea 2: Clădirile vechi, simbolul orașului – Ana Iftodeanu – 12 ani, Andreea Robertina Ciobanu – 13 anu

Mențiunea 1: Jurnalism la vârste fragede -Mădălina Brumă-14 ani, Delia Rusu-13 ani

Premiul III: Beciurile din centrul vechi, un pas spre revitalizarea zonei? – Alexandra Ciotir – 14 ani, Anda Vișan – 13 ani, Simina Luca-10 ani

Premiul II: Botoșani, orașul domnițelor  – Ilona Dănilă-14 ani, Georgiana Anițulesei-12 ani, Maria Aniței- 11 ani

Premiul I: Botoșani, oraș în Europa – Paula Ifrim- 13 ani, Lucia Luca-12 ani

buzzAu mai fost acordate și premii speciale pentru copiii care au debutat la concurs, pentru cea mai bună echipa, pentru cea mai frumoasă poveste, pentru cel mai bun voiceover. Premiul -Cel mai bun voiceover a fost câștigat de trei dintre participanți respectiv Karina Todireanu, Alexandra Ciotir, Ilona Dănilă. Premiul Best Story i-a revenit Anei Iftodeanu, iar pentru cea mai bună echipă, la fel ca anul trecut, echipei care a câștigat locul I, respectiv Alexandra Paula Ifrim și Lucia Luca.

 

 

La secțiunea JUNIOR, clasamentul a fost următorul:

3.Mario Galan – 10 ani

2. Simina Luca și Ana Maria Boghean

1. Maria Aniței

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com