Consilierii locali îl încolțesc pe patronul de la Microbuzul: Condițiile de transport sunt precare și inumane

misu balan microbuzulMai mulți consilieri locali au acuzat faptul că Executivul Primăriei Botoșani dorește să prelungească contractul cu societatea Microbuzul, în condițiile în care transportul cu microbuzele societății lasă de dorit. O poziție vehementă în ședința extraordinară de Consiliu Local vizavi de condițiile din transportul public local a avut-o consilierul local Paul Onișa.

Acesta a spus că atât în tramvaie , cât și în maxi-taxi condițiile sunt ”precare și inumane”. Onișa a spus că, în plus, mașinile care asigură transportul public local de la Microbuzul poluează orașul.

like facebookNu sunt create condiții de transport în situații de caniculă. La temperaturi de 34-35 grade trimitem persoanele vulnerabile, pensionarii și copii, îi trimitem în aceste aproape camere de gazare, fără condiții și lipsite de siguranță și securitate în transport. Mergând în spatele acelor microbuze, vezi că toate scot fum și poluează orașul. Condițiile sunt precare și inumane. Constat că dorim să prelungim acest contract cu Microbuzul. Îi supunem unei torturi încă șase ani, fără o perspectivă cu privire la modernizarea transportului în municipiul Botoșani”, a menționat Onișa.

Și consilierul local Cătălina Lupașcu a criticat condițiile de transport din municipiul Botoșani.

Sunt niște condiții mizerabile de transport în comun. Un an de zile este suficient să prelungim contractul, iar într-un an să rezolvați această problemă”, a spus Lupașcu.

Poziții vehemente vizavi de condițiile precare de transport public local au avut și consilierii Ovidiu Luca și Eugen Țurcanu. Prezent la ședință, Dumitru Balan, patronul societății Microbuzul, le-a răspuns consilierilor că nu au de ce să critice condițiile din microbuze, din moment ce nu circulă cu acestea.

Domnii consilieri nu s-au plimbat de mult cu microbuzele. Mai mult de jumătate din mașinile pe care le am , achiziționate în ultimii trei ani, au aer condiționat. Nu vreau să intru în polemici politice”, a spus Bălan.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, le-a explicat consilierilor că municipalitatea va prelungi contractul cu societatea Microbuzul până la organizarea licitației.

Am pus un an de zile până la organizarea unei licitații. În urma licitației vom delega acest serviciu pe doi-trei ani, până implementăm acel proiect pe fonduri europene și unde regândim transportul public local”, a afirmat Cosmin Andrei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *