Centru de promovare turistică înființat la Vorona prin GAL Valea Siretului de Sus

Gal Valea Siretului de Sus

Proiectul urmărește construirea și dotarea unui centru de informare turistică care să deservească întreg teritotiul rural al GAL Valea Siretului de Sus.

Terenul pe care se construiește Centrul de informare turistică Vorona are o suprafață de 661 mp și se află în centrul comunei Vorona.

centru de informare turistica la Vorona- casa traditionala BotosaniConstruirea unui astfel de centru de informare turistică va servi la promovarea obiectivelor de interes și cu potențial turistic din zonă și se va realiza prin transmiterea informațiilor către turiști, tour-operatorilor și agențiilor de turism.

Construcția se încadrează în aspectul arhitectural al zonei, având totodată un aspect modern care să corespundă standardelor actuale.

Dezvoltarea turismului în zonă este în deplină concordanță cu orientările strategice comunitare întrucât implementarea acestui proiect contribuie la îmbunătățirea gradului de atractivitate a regiunii și la crearea de noi locuri de muncă.

Prin înființarea Centrului de informare turistică Vorona se are în vedere promovarea tradițiilor culturale din teritoriul rural al GAL  Valea Siretului de Sus, facilitarea accesului turiștilor la evenimente, festivaluri culturale tradiționale, serbări folclorice, ateliere meșteșugărești și la expoziții cu obiecte tradiționale.

La toate  aceste acțiuni vor contribui și elementele de marketing al serviciilor turistice, prin realizarea unui web-site de promovare turistică, panou de informare cu harta teritoriului cu principalele puncte de atracție turistică, panouri indicatoare, broșuri, pliante și ghiduri de informare turistică.

Frumusețea peisajului, diversitatea gastronomică, tradițiile, ospitalitatea locuitorilor, existența de atracții turistice pe un spațiu restrâns justifică necesitatea creșterii promovării și informării turistice în zonă. Moștenirea tradițional-culturală puternic conservată, spațiile cadrului natural reprezintă surse potențiale de dezvoltare a arealului turistic.

Nivelul redus de promovare a zonelor turistice, dar și a serviciilor acestui domeniu de activitate îngreunează accesul la aceste informații, în special în zonele rurale. În acest sens, informarea, promovarea și dezvoltarea serviciilor turistice constituie un aspect esențial pentru dezvoltarea turismului rural.

 

Titlul proiectului: Construire Centru de informare turistică Vorona

Proiect finanțat prin Axa III a Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 41.313 ”Încurajarea activităților turistice”

Beneficiar: Comuna Vorona

Localizare: Comuna Vorona

Perioada de implementare: iunie 2014 – septembrie 2015

Buget total: 56.651 euro

Finanțare nerambursabilă: 56.651 euro

Cofinanțare (contribuția beneficiarului): nu este cazul

Domeniul de activitate: promovarea turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *