Amenințări cu executări silite pentru primăriile care refuză să deconteze naveta profesorilor

liviu axinteReprezentanții Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani amenință că vor executa silit mai multe unități administrativ-teritoriale din județ, dacă nu vor deconta naveta profesorilor în acest an școlar. Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani, a declarat că există primării care au restanțe și de trei ani la naveta profesorilor. Este vorba de Primăria Trușești, dar și de Primăria Stăuceni. Restanțe la decontul navetei se înregistrează și la Vorona.

like facebookAm cerut și sprijinul autorităților locale și sperăm ca la rectificarea din octombrie să se rezolve această problemă. Sunt comune cu probleme vechi, respectiv Trușești, Vorona, Stăuceni.  Sunt procese de recuperare. La Trușești sunt datorii de 1,3 miliarde lei vechi și 800 milioane lei vechi la Vorona. Dacă nu se vor aloca bani la rectificări, vom recurge la executări silite. Sunt hotărâri judecătorești nepuse în plată”, a menționat Axinte.

Liderul LSI susține că implicit Guvernul a dat o hotărâre prin care s-au aprobat normele metodologice ale navetei, în care sunt precizări clare privind această decontare și obligativitatea decontării navetei.

Sindicatul a cerut și sprijinul Instituției Prefectului pentru intrarea în legalitate a primăriilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *