Restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din Botoşani

camioane- tiruri botosaniCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a impus, marţi, restricţii de circulaţie  pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi care tranzitează judeţul Botoşani pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată ca urmare a emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a Codului portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

like facebookRestricţiile nu sunt valabile în cazul transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animala și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformații majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA cu sprijinul organelor de Poliție Rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *