Peste 190 de misiuni pentru pompierii botoşăneni, săptămâna trecută

pompieri-incendiuSăptămâna trecută, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani de  192 de ori, ceea ce înseamnă o medie de 27 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi.

like facebookEste vorba de opt de incendii, 18 de misiuni de transport apă menajeră în localităţile afectate de secetă, o intervenţie pentru înlăturarea pericolului de incendiu în cazul unui accident rutier, cinci misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unor evenimente cu public numeros, 20 alte intervenţii (deblocare uşi, asanare fântâni), două misiuni pentru salvarea unor animale, o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, două misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD şi 135 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 139 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 270.000  lei. În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de peste 8.000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *