Vezi după ce criterii vor fi distribuiți banii primiți de la Guvern pentru lucrări la drumuri județene și comunale!

drumuriConsiliul Județean Botoșani va distribui în cel mult o săptămână banii primiți de la Guvern pentru lucrări la drumurile județene și comunale. Vicepreședintele CJ, Cristian Achiței, a declarat că la repartizarea banilor către primării se va ține cont de starea tehnică a drumurilor.

Județul Botoșani a primit peste 8,2 milioane lei.

like facebookS-au cerut de la primării date tehnice privitor la starea tehnică a drumurilor și lungimea drumurilor comunale clasate. Vreau să fac referire la primari, pentru că am văzut că trimit hârtii cu tot felul de drumuri comunale, dar care nu sunt drumuri comunale clasate, conform HG 540 din 2000, cu toate modificările ulterioare. Vom analiza care este starea tehnică a drumurilor, pentru că multe au fost deja asfaltate pe alte programe de finanțare. De asemenea, sunt drumuri care se află pe investiții pe alte programe de finanțare. De asemenea, analizăm ce sumă de bani este necesară și pentru drumurile județene astfel încât să o putem cheltui până la sfârșitul anului”, a menționat vicepreședintele CJ.

Pentru că cei 8,2 milioane lei sunt bani din TVA cu destinație specială, ei trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului. În caz contrar, banii vor ajunge înapoi la bugetul de stat.

Cred că până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea o situație cu toate aceste drumuri și vom face o analizăm și o distribuire va banilor cu cap, așa cum a cerut domnul deputat Dolineaschi, pentru că până acum nu știu dacă i-a împărțit cu cap sau fără cap și vom analiza și împărți conform criteriilor prevăzute de lege”, a adăugat Achiției.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *