Om de afaceri despăgubit de stat după ce a fost ţepuit la o privatizare

spalare-de-baniUn om de afaceri din Botoşani care a fost ţepuit la o privatizare a obţinut despăgubiri însemnate din partea statului. Este vorba despre Ionică Gireadă ce a participat, în anul 2000, la o licitaţie privind cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al societăţii agricole Cozinda SA Socrujeni.

like facebookAcesta a câştigat licitaţia cu 364 de milioane de lei vechi şi a intrat în posesia firmei, numai că dintr-o firmă profitabilă, cum i s-a prezentat, era de fapt una falimentară. Angajații fostului Fond al Proprietății de Stat i-au ascuns datoriile firmei către stat, iar la scurt timp firma a fost deposedată de 600 de hectare de teren agricol, grajduri, iar acţiunile au fost sechestrate.

Mai mult decât atât, după ce a cerut anularea contractului de privatizare s-a trezit el dat în judecată de  F.P.S Bucureşti pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale şi culmea a pierdut procesul şi a ajuns să i se pună poprire şi pe conturile personale.

După 15 ani de procese omul de afaceri a reuşit să obţină despăgubiri în urma privatizării păguboase. Astfel, judecătorii au obligat AVAS să îi plătească suma indexată plătită de el în 2000, iar noua valoare a ajuns la 106.398 de lei, suma de 5.581 de lei reprezentând dobânda la 24.077 de lei, bani ce au fost popriţi în conturile sale personale precum şi 2.964 de lei cheltuieli de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *