Poprire pe pensia unui botoșănean pentru un debit de peste 6 milioane lei

marius budaiAproape 160 de pensionari botoşăneni primesc lunar mai puţini bani din cauza popririlor pe pensii. Vârstnicii au ajuns în această situaţie fie că nu şi-au achitat ratele la banci sau au rămas în urmă cu dările la stat, fie au încasat drepturi necuvenite de la stat.  Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii, a declarat că suma totală reţinută din pensii la nivelul județului Botoșani se ridică la 378.574 lei.

like facebookCel mai mare debit pe care îl are de achitat un pensionar și pentru care s-a pus poprire pe pensie, în urma unei înștiințări primite de la executorul judecătoresc, se ridică la nu mai puţin de 6.094 milioane lei. Acestuia i se reține lunar din pensie 260 lei . Printre instituţiile care au mai trimis adrese de popriri se numără cooperative de credit, primării, administraţii financiare publice, CAR pensionari, asociaţii de proprietari, Casa de Asigurări de Sănătate şi bănci. Cel mai mic debit este de 2 lei.

Sunt terț popriți și li se reține o treime din pensii”, a spus Budăi.

De asemenea, și Casa Județeană de Pensii are de recuperat bani de la unii pensionari care, în urma verificărilor încrucișate, s-a stabilit că au încasat drepturi necuvenite. În acest caz, cel mai mare debit se ridică la 17.846 lei, iar pensionarului i se reține lunar 255 lei.

”La noi sunt situații diferite: fie modificări de grad de invaliditate, fie trecere de la o categorie de pensie la alta cu recalculare”, a mai spus directorul CJP Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *