Șase școli din județul Botoșani au fost selectate în cadrul proiectului internațional JOBS. Vezi care!

mihaela hunca 1În anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a extins Proiectul JOBS, implementat încă din anul 2012, către Regiunea NE şi Regiunea Sud Muntenia, prin selectarea unui număr de 6 unităţi de învăţământ/ judeţ.

JOBS este un proiect al Centrului internaţional de proiecte în domeniul educaţiei al Universităţii Pedagogice Zurich şi a fost dezvoltat în cooperare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi implementat în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti. Proiectul este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi cooperare şi co-finanţat de Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

like facebookObiectivul acestui proiect este de a pregăti elevii înmatriculaţi în ultimii ani din învăţământul gimnazial şi primii ani de învăţământ liceal tehnologic/ profesional pentru alegerea unei rute de pregătire profesională sau pentru continuarea studiilor la nivel universitar. Unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS: Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani, Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona”, a declarat inspectorul şcolar general, profesor Mihaela Huncă.

De asemenea, vor fi  și unităţi de învăţământ gimnazial din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS: Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr.2 Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr.1 Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *