Consilierii locali nu au fost de acord cu premierea cuplurile care împlinesc 60 de ani de căsnicie. Vezi ce proiect social au mai respins!

consiliul local varaConsilierii locali au respins pentru a doua oară un proiect inițiat de primarul Ovidiu Portariuc care prevede acordarea unui premiu în valoare de 1000 lei pentru familiile care aniversează 60 de ani de căsnicie neîntreruptă, respectiv nunta de diamant, și majorarea sumei pentru familiile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie (nunta de aur) de la 300 lei la 500 lei. Cei care s-au opus proiectului au fost consilierii liberali.

like facebookDe asemenea, consilierii locali nu au fost de acord nici cu proiectul privind înființarea Fundației ”Solidaritatea”. Consilierul local Eugen Țurcanu i-a spus primarului că la averea pe care o are poate să înființeze o fundație proprie care să sprijine cazurile sociale, nu una care să aibă ca membru fondator Primăria Botoșani.

Edilul municipiului Botoșani s-a arătat dezamăgit de votul consilierilor liberali și a spus că va reveni cu aceste proiecte în ședința următoare.

Observ tendința consilierilor PNL de a vota împotriva tuturor proiectelor cu caracter social, deși atunci când am avut un exemplu concret de ceea ce înseamnă un proiect social și-au schimbat opinia. E ușor să vii o dată pe lună să discuți niște probleme și să le percepi la modul abstract. Să vină să stea în primărie două-trei zile, să vadă câte cazuri sociale și medicale sunt care vin spre primărie și nu putem să ajutăm bătrâni în suferință, copii rămași fără părinți. Discutăm de cazuri punctuale, concret. Nu e normal ca o comunitate de 100 mii oameni să nu poată ajuta 50-60 cazuri într-un an de zile. Nu e omenesc și nu înțeleg până unde poate merge politica”, a spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *