Trei contrabandiști de țigări s-au ascuns în porumb, însă au fost prinși cu ajutorul câinelui Nec

contrabandisti tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni, însoţiţi de câinele poliţist Nec, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat trei cetăţeni români, care transportau 1.500 pachete de ţigări de contrabandă.

În data de 25 august, în jurul orei 15.30, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe direcţia localităţii Miorcani, aceștia au observat trei persoane de sex masculin care transportau două colete voluminoase de la malul râului Prut către interior. Imediat, un echipaj format din poliţişti de frontieră însoţiţi de câinele poliţist de urmă Nec au procedat la reţinerea persoanelor în cauză.

like facebookAcestea au fost depistate ascunse într-o cultură de porumb şi au fost identificate ca fiind cetăţenii români M. A., D. A. şi M. V., cu vârste cuprinse între 30 şi 54 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

În cele două colete au fost depistate 30.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 16.500 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *