Cinci tineri moldoveni au trecut Prutul înot, însă au fost prinşi de poliţişti. Unul dintre ei căra şi marijuana

politist frontieraCinci tineri, cetăţeni ai Republicii Moldova, au fost prinşi, sâmbătă noapte, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti după ce au trecut Prutul înot şi vroiau să ajungă la Iaşi, iar destinaţia finală era Germania.

like facebookCei cinci, cu vârste între 14 şi 27 de ani, au vorbit cu un alt cetăţean moldovean să îi aştepte cu maşina în comuna Româneşti de unde să plece la Iaşi.

Poliţiştii au reuşit să prindă doi până să ajungă la maşina, iar ceilalţi trei au reuşit să urce în autoturism şi să scape. Au fost prinşi jumătate de oră mai târziu în localitatea Bivolari.

După ce au percheziţionat autoturismul şi cele trei persoane, poliţiştii au descoperit asupra unuia dintre tineri, sub şapcă, un plic de hârtie în care se afla marijuana. Tânărul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat-o contra 30 de euro pentru consum propriu.

„Substanţa, aproximativ 12 grame, a fost ridicată şi predată poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Iaşi în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată pentru introducerea/scoaterea din ţară precum şi importul/exportul fără drept a drogurilor de risc.Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor cinci tineri lucrare penală pentru infracţiunea de “trecere frauduloasă a frontierei de stat”, fiind predaţi autorităţilor de frontieră ale R. Moldova, iar pe numele lui G.S. lucrare penală pentru infracţiunea de “trafic de migranţi”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *