Portariuc se declară nemulțumit de Poliția Locală și anunță schimbări: Am remarcat polițiști timorați în fața celor pe care trebuiau să-i amendeze

ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tiganiPrimarul Ovidiu Portariuc anunță schimbări la nivelul Poliției Locale. Edilul municipiului Botoșani se declară nemulțumit de activitatea polițiștilor locali, respectiv de modul cum aceștia au înțeles să se achite de sarcinile trasate în urmă cu câtva zile după acțiunea pe care a organizat-o în Centrul vechi. Primarul municipiului Botoșani a cerut ca zilnic să fie prezentă în zonă o mașină a Poliției Locale, în două schimburi, lucru care nu s-a întâmplat. De asemenea, Portariuc a fost personal să verifice, sâmbătă și duminică, dacă în Centrul Vechi sunt echipaje de polițiști locali, însă nu a văzut în teren decât un echipaj al Poliției municipale.

like facebookAm remarcat polițiști timorați în fața celor pe care trebuiau să-i amendeze, și nu este în regulă. Ori avem o problemă legislativă și trebuie văzut la Statutul polițistului, ori avem o problemă la selecția cadrelor în cadrul acestor structuri, pentru că e o problemă de atitudine și de modul de a acționa în asemenea situații. Am solicitat niște lucruri care nu s-au întâmplat, iar lucrul acesta mă pune pe gânduri”,

Primarul municipiului se va întâlni, luni, cu șeful Poliției Locale, Ioan Onuțu, pentru a discuta asupra acestor aspecte. El spune că de doi ani a alocat o sumă de bani pentru achiziția și antrenarea unor câini utilitari pentru polițiștii locali, însă acești câini nu există. Primarul nu exclude unele schimbări la Poliţia Locală.

Dacă lucrurile nu se rezolvă, vom da un termen de aproximativ o lună, o lună și jumătate, luăm în calcul inclusiv restructurări sau schimbări la nivelul conducerii. E posibil să existe probleme de comunicare în cadrul dispozitiviului, până nu analizăm problema nu putem indica vinovaţii. Le cer mai multă fermitate”, a precizat Ovidiu Portariuc, care a adăugat că acțiunile în Centrul Vechi vor continua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *